© ronny Van den Ackerveken

Radio Valencia viert 35-jarig bestaan

Liefhebbers van Nederlandstalige muziek in de Noorderkempen luisteren ongetwijfeld naar Radio Valencia. Het lokale radiostation is nog een van de weinige dat 35 jaar na de start eigen uitzendingen blijft maken.

ronny van den ackerveken

Met twee platenspelers in de keuken van May Lauryssen in Meer (Hoogstraten) ging in februari 1981 Radio Valencia van start. “We deelden toen onze frequentie met twee andere piratenzenders”, vertelt ze. “We waren alle drie om de beurt in de ether. De naam Radio Valencia is tussen pot en pint gekozen. Zo kwam het dat ik de eerste uitzending als ­Lady Valencia presenteerde. Mijn broer Staf en ik waren toen de enige dj’s. We hadden verwacht dat het maar enkele jaren zou blijven duren. Intussen bestaat Radio Valencia al 35 jaar en zijn Staf en ik er nog altijd bij.”

Top 500

“De Nederlandse zanger Frans Bauer kwam eind jaren 80 hier vragen of we zijn eerste plaatje wilden draaien. Zijn vader reed met de auto, want Frans was toen nog maar 16 jaar. Hij is ons niet vergeten, want Frans komt nog geregeld langs”, zegt Staf Lauryssen.

Het feestweekend start vrijdagmiddag met een top 500 van de voorbije 35 jaar. Zaterdag en zondag kunt u de studio in Gaarshof bezoeken en kan iedereen er iets gaan drinken.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

www.radiovalencia.be