© Belga

Geen succes voor Belgen in dubbelspel New Delhi

Yannick Mertens is er donderdag op het Challengertoernooi in het Indiase New Delhi (hard/50.000 dollar) niet in geslaagd de halve finales van het dubbelspel te bereiken. Mertens en de Fransman Stéphane Robert gingen in de tweede ronde (kwartfinales) met 7-5 en 6-1 onderuit tegen de Indiase tandem Yuki Bhambri/Mahesh Bhupathi. Het toernooi voor Mertens (ATP 204) zit er nu helemaal op, maandag al verloor hij zijn eersterondepartij in het enkelspel.

Nog donderdag moesten ook Kimmer Coppejans en Joris De Loore samen normaal gezien aantreden in het dubbelspel. Zij moesten de baan op tegen de topreekshoofden - de Italiaan Flavio Cipolla en de Indiër Divij Sharan - maar gaven forfait.

Eerder op de dag had tweede reekshoofd Coppejans (ATP 125) zich in het enkelspel wel geplaatst voor de kwartfinales. Hij klopte de Fransman Maxime Janvier (ATP 310) met 6-2 en 6-4 en botst bij de laatste acht op de Taiwanees Jimmy Wang (ATP 437).

Joris De Loore (ATP 312) - in de eerste ronde nog te sterk voor thuisspeler en eerste reekshoofd Yuki Bhambri (ATP 99) - kon niet voor een nieuwe zege zorgen. Hij bleek niet opgewassen tegen Flavio Cipolla (ATP 331), die eerder ook al Niels Desein (ATP 352) uit het toernooi mepte. Het werd 6-4 en 7-6 (7/2).

Meer sportnieuws