© Patrick Hattori

Standard bevestigt: “Renard nieuwe sportief directeur”

Olivier Renard is de nieuwe sportief directeur van Standard. Dat hebben de Rouches donderdagmiddag bevestigd op de clubwebsite. Een dag eerder had KV Mechelen - de ex-club van de voormalige doelman - al laten weten dat Renard in Luik aan de slag gaat, nu volgt de bevestiging van Standard.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De 36-jarige Renard was tussen 1996 en 2013 doelman van onder meer Charleroi, Udinese, Modena, Standard en KV Mechelen. Daarna werd hij assistent sportief directeur en ook sportief directeur bij Malinwa, maar woensdag hield hij het voor bekeken bij KV.

“De samenwerking tussen Olivier Renard en KV Mechelen stopt met onmiddellijke ingang”, zo zei KVM-voorzitter Johan Timmermans woensdag. “Olivier heeft een aanbod van Standard gekregen”. Bij de Rouches, waar Renard tussen 2005 en 2008 in totaal 53 wedstrijden keepte, vindt de ex-doelman nu een nieuwe uitdaging.

Bij Standard volgt Renard Axel Lawarée op, die wel een nieuwe functie binnen de club krijgt. Lawarée krijgt de leiding over de ‘elite-stagiairs’ en wordt ook manager elite-stagiairs binnen de Academie.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws