Model met één been defileert in New York

Het 28-jarige model Lauren Wasser verloor bijna vier jaar geleden haar onderbeen als een gevolg van het toxischeshocksyndroom, een zeldzame maar ernstige infectie ook bekend als de ‘tamponziekte’. Ze dacht dat haar modecarrière verloren was maar afgelopen zaterdag, op de modeshow van Chromat, debuteerde ze op de New Yorkse modeweek met een gouden beenprothese.

vwh

Toen Lauren 24 jaar was, gebruikte ze te lang een superabsorberende tampon waardoor ze toxischeshocksyndroom (TSS) kreeg. Deze infectie wordt veroorzaakt door de bacterie Stafylococcus aureus, die zicht nestelt in het vocht dat de tampon opneemt. Dat leidt tot uitdroging van het vaginale slijmvlies en kan ernstige gevolgen hebben.

“Ik begon me plots heel slecht te voelen, verwijderde de tampon en verder weet ik niets meer’, zei Lauren eerder in een interview met lifestyleblad Vice. De tamponziekte werd haar bijna fataal: ze belandde in een coma en door de infectie moest haar rechter onderbeen geamputeerd worden.

De blondine uit Los Angeles, nu met gouden prothese, dacht dat ze nooit meer als model zou kunnen werken maar het tegendeel bleek waar. Eind 2015 schitterde ze in een campagne voor Nike loopschoenen en nu debuteerde ze op de New Yorkse modeweek. Becca McCharen, bezielster van het sportieve label Chromat, is vereerd dat Lauren voor haar defileerde.

“Het is het doel van modeontwerpers is om alle soorten schoonheid te beklemtonen. Dames die mijn merk vertegenwoordigen doen fantastische dingen in verschillende branches”, zegt ze aan de Amerikaanse modesite Refinery 29. Becca werkte eerder samen met modellen met een maatje meer en transgenders om de diversiteit in de modewereld te onderstrepen.

 

A photo posted by Sophie Oakley (@sophieoakley) on

 

A photo posted by Lauren Wasser (@theimpossiblemuse) on

NIET TE MISSEN