© Manor

Indonesiër vervolledigt F1-startgrid 2016

Rio Haryanto heeft het laatste vrije racezitje in de Formule 1 bemachtigd.

F1journaal.be

Manor Racing heeft deze ochtend Rio Haryanto immers bevestigd als tweede rijder bij het team. Het tweede racezitje bij Manor Racing was het enige racezitje dat in de Formule 1 nog vrij was voor het seizoen 2016, al moest er wel flink voor betaald worden.

De Indonesiër wordt de teamgenoot van Pascal Wehrlein en heeft zijn racezitje in sterke mate te danken aan de Indonesische overheid. Enkele weken geleden raakte bekend dat de Indonesische regering Haryanto wou helpen om aan de benodigde 15 miljoen euro te geraken voor het het racezitje bij Manor.

Ongeveer zo'n 5,2 miljoen euro zou op tafel gelegd worden door sponsor Pertamina, de oliemaatschappij van Indonesië. Er restte Haryanto dus nog 9,8 miljoen euro om bij elkaar te sprokkelen en die zou de Indonesische regering vervolgens op tafel gelegd hebben.

Naast Haryanto waren ook Will Stevens en Alexander Rossi kandidaat voor het racezitje. Haryanto zal de eerste Indonesiër in de geschiedenis van de Formule 1 zijn die aan de start van een F1-race verschijnt.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws