© rr

Alexander Kristoff wint nu ook in Oman

Na drie ritzeges in de Ronde van Qatar heeft Alexander Kristoff nu ook een eerste ritzege gepakt in de Ronde van Oman. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen toonde zich in Oman andermaal de snelste in een massaspurt. De Nederlander Moreno Hofland (LottoNL-Jumbo) werd tweede, onze landgenoot Roy Jans derde. Kristoffs landgenoot Edvald Boasson Hagen blijft leider.

Maarten Delvaux

Wielrennen op Sportwereld.be

De derde etappe van de Ronde van Oman was niet zo lastig als de pittige rit van woensdag. De renners moesten 176,5 kilometer afleggen tusen Al Sawadi Beach en Nasseem Park. Het eerste deel van de rit ging licht omhoog om vervolgens in dalende lijn terug naar de kust af te zakken. Johan Vansummeren was er niet meer bij. De 35-jarige Limburger gaf ziek forfait.

Net zoals gisteren koos Kenny Dehaes (Wanty-Groupe Gobert) voor de vlucht vooruit. Dehaes koos meteen na de start het ruime sop in het gezelschap van landgenoot Kenneth Van Rooy (Topsport Vlaanderen-Baloise), de Nederlanders Ivar Slik (Roompot-Oranje Peloton) en Brian Van Goethem (Roompot-Oranje Peloton) en de Australiër Jordan Kerby (Drapac).

Het vijftal fietste een voorsprong van vier minuten bij elkaar, maar de slechte weersomstandigheden (onweer en felle wind) zorgden ervoor dat de vluchters geen zorgeloze namiddag kregen. Meer zelfs, op 100 kilometer van de finish verdwenen de Belgen Dehaes en Van Rooy uit de kopgroep. De twee Nederlanders en de Australiër gingen met zijn drieën verder, maar ook zij zouden nog ruim voor de aanvang van de sprint gegrepen worden. Van Goethem hield het langst stand. Op iets minder dan 10 kilometer van de finish was hij er echter ook aan voor de moeite.

De eerste massasprint in de Ronde van Oman moest en zou er komen, daar was geen ontsnappen aan. En ook aan de vierde zege van het prille seizoen voor Alexander Kristoff niet. De Noor won al drie sprints in Qatar en was ook in Oman op papier de snelste. Hij zette die favorietenstatus ook om in nieuwe, klinkende zege. Moreno Hofland moest tevreden zijn met een tweede plaats, Roy Jans (Wanty Groupe Gobert) werd derde. Met Zico Waeytens (Team Giant-Alpecin), zesde, en Robin Stenuit (Wanty-Groupe-Gobert), achtste, eindigden er nog twee Belgen in de top tien.In het klassement blijft Boasson Hagen aan de leiding. De Noor heeft een voorsprong van vier seconden op Vincenzo Nibali (Astana) en zes seconden op Greg Van Avermaet (BMC). Vrijdag wacht het peloton de pittige koninginnenrit naar Green Mountain (177 km).

Bekijk het algemeen klassement hier.

Rituitslag

1 Alexander Kristoff (Nor) Team Katusha 4:03:22 2 Moreno Hofland (Ned) Team LottoNl-Jumbo 3 Roy Jans (Bel) Wanty - Groupe Gobert 4 Mike Teunissen (Ned) Team LottoNl-Jumbo 5 Jean-Pierre Drucker (Lux) BMC Racing Team 6 Zico Waeytens (Bel) Team Giant-Alpecin 7 Berden De Vries (Ned) Roompot - Oranje Peloton 8 Robin Stenuit (Bel) Wanty - Groupe Gobert 9 Daniel Oss (Ita) BMC Racing Team 10 Edvald Boasson Hagen (Nor) Dimension Data

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws