© Sarah Van den Elsken / Dirk Vertommen / GVA

Vrijdag in AgendA

Het belooft dit weekend druk te worden aan het Sportpaleis. De Lotto Arena is zaterdag en zondag het terrein van de raspaarden van Apassionata. Vrijdag ontbindt Natalia haar duivels in het Sportpaleis, waarna zaterdag Ennio Morricone er een heel orkest aanvoert. Welke soundtracks van de roemruchte filmcomponist u maar beter in de platenkast hebt staan leest u vrijdag in Agenda, het gratis cultuurmagazine bij Gazet van Antwerpen.

Ilse Dewever
  • Vanaf woensdag staat Kommil Foo vier dagen in de Arenberg met hun nieuwe show. Schrik niet als Raf en Mich Walschaerts u straks in de zaal aanspreken met ‘Schoft’. “Het idee voor deze show is geboren in Griekenland”, vertelt Mich in Agenda. “Echte Grieken gebruiken in elke zin ‘malaka’, wat vrij vertaald zoiets betekent als ‘klootzak’. Maar ze gebruiken het woord dubbel. Beledigend en liefdevol tegelijk.”
  • Elke dag zien 1,2 miljoen kijkers haar aan het werk als Sam De Witte in Thuis, maar zondag zingt An Vanderstighelen evergreens in het Theatercafé van het Fakkelteater. “Ik sta daar als An, niet als actrice, en dat zorgt voor enige twijfel”, bekent de krullenbol in Agenda.
  • De paarden van Apassionata galopperen dit weekend weer door de Lotto Arena. Het ergste dat zo’n ruiter dan kan overkomen? “Dat ons paard tijdens de show liever lui dan moe is”, vertelt de Nederlandse Daphne de Visser. “Daarom werken we consequent met beloningssystemen.”
Tips om te Doen!