© BELGA

Laatste grote cross van Sven Nys trekt 5000 extra supporters aan

De laatste grote veldrit van superkampioen Sven Nys wordt er eentje om nooit te vergeten. Daarom verwachten de organisatoren van de Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle op zondag 21 februari een extra publieke toevloed van vijfduizend toeschouwers.

jvs

Oostmalle schrijft zondag geschiedenis, want het is de laatste belangrijke veldrit waar Sven Nys aan deelneemt. “Logisch dus dat alles in het teken staat van zijn afscheid. Na de koers gaan we hem op het podium uitgebreid huldigen”, zeggen Louis Van Den Eynde en Mon Leys van de organiserende vereniging WSC Oostmalle.

“Naar onze Sluitingsprijs komt sowieso veel volk, maar ditmaal verwachten we toch een extra toevloed van om en bij de vijfduizend Nys-fans. Bovendien beschikken de plaatselijke renners Wout Van Aert, Thijs en Toon Aerts, Kevin Pauwels, Tom Meeusen en bij de vrouwen Sanne Cant eveneens over een hele schare supporters. Ook positief is de aanwezigheid van een heel entourage rond vier veldrijders uit Malle: Toon en Victor Van den Bosch bij de junioren, Yorben Van Tichelt en Stijn Caluwé bij de beloften”, argumenteren Van Den Eynde en Leys.

WSC Oostmalle kan voor de hele organisatie rekenen op de belangeloze inzet van meer dan 350 vrijwilligers.

Zondag wordt een gratis pendeldienst ingelegd. De bussen vertrekken om het halfuur aan de stelplaats Oostmalle-centrum en rijden rechtstreeks naar het parcours (en omgekeerd).

www.cyclocross-oostmalle.be

Meer sportnieuws