© Photo News

F1-renstal Manor Racing laat Indonesiër debuteren

Rio Haryanto zal komend seizoen voor het Britse Manor racen in het WK Formule 1. Dat heeft de renstal (het voormalige Marussia) donderdag officieel bevestigd. Voor de 23-jarige Haryanto wordt het zijn grote debuut in de Formule 1, hij is meteen ook de eerste Indonesiër in de koningsklasse van de autosport.

Haryanto nam de voorbije jaren deel aan het GP2Series-kampioenschap en werd in 2015 nog vierde in de eindstand. Hij mocht ook al enkele malen testen in een F1-bolide en is volgens Manor nu klaar voor het grote werk. “Manor is een team met een interessante visie en ambitieuze plannen. Ik kan al niet wachten om in de bolide plaats te nemen. 2016 wordt mijn kans om het geloof dat iedereen in mij heeft te belonen en Azië te vertegenwoordigen in de F1”, aldus Haryanto.

Een week geleden was nog bekendgeraakt dat het eerste zitje naar Pascal Wehrlein ging. De 21-jarige Duitser kroonde zich vorig jaar tot laureaat in het DTM-kampioenschap (Deutsche Tourenwagen Masters). Haryanto en Wehrlein zullen de nieuwe MRT05 een eerste keer besturen op 22 februari tijdens de testritten in Barcelona. Het F1-seizoen zelf start op zondag 20 maart met de GP van Australië op het circuit van Melbourne.

Meer sportnieuws