© ¨*

© *

© *

© *

© *

© *

© *

© *

1 / 8

TREND. Oud versus nieuw in het interieur

Oude meubelstukken in een hyperstrakke loft of minimalistisch meubilair in een klassieke hoeve, in hedendaagse interieurs wordt maar al te graag geëxperimenteerd met contrasten en het resultaat mag er wezen. De combinatie van oud en nieuw zorgt voor een ongeziene charme in huis. Zo pak je het aan.

VVA

Tip 1: Zorg voor balans. Wanneer je van plan bent om een vintage meubelstuk in je moderne interieur te integreren of omgekeerd, hou er dan rekening mee dat slechts één designelement in een bepaalde stijl niet volstaat om een mooi geheel te creëren. Dit ene stuk moet je aanvullen met meerdere andere items uit dezelfde periode of in dezelfde stijl.

(Bronnen: nicety.livejournal.com/ royalroulotte.com)

Tip 2: Mix verschillende stijlen. Hou je van interieurinvloeden uit de koloniale tijd, maar ben je ook niet ongevoelig voor de pracht en praal van het paleis van Versailles of de opvallende prints uit de jaren zestig, mix en match deze dan gerust naar hartelust. Je hoeft je zeker niet te beperken tot één of zelfs twee favoriete decennia, een huis ziet er op zijn best uit wanneer het lijkt alsof alles doorheen de jaren verzameld werd, niet alsof het rechtstreeks uit dezelfde interieurzaak komt.

(Bronnen: froghilldesigns.blogspot.com/ planete-deco.fr/ domino.com)

Tip 3: Kies voor een neutraal kleurenpalet. Heb je een aantal opvallende meubelstukken of accessoires in huis of maak je gebruik van drukke prints op textiel, hou het kleurenpalet in de woning dan zo neutraal mogelijk. Wit vormt de ideale basis, maar ook grijze tinten of pastelkleuren zorgen voor rust.

Tip 4: Ga voor een rustieke wand uit baksteen. Een bakstenen wand geeft je interieur pit en voorziet het van een rustieke uitstraling. Perfect om een moderne, industriële omgeving een opkikker te geven. Heb je geen bakstenen wanden die je kan ontbloten of overschilderen, dan vormen steenstrips of behangpapier met baksteenprint het perfecte alternatief.

(Bronnen: bloglovin.com/ staticflickr.com)

Tip 5: Speel met de vloer. Een hardhouten vloer in een moderne woning of een oude tegelvloer in een moderne woning zorgen in jouw interieur voor de ideale mix tussen oud en nieuw, een perfecte basis om verder op te bouwen met gepast meubilair of gepaste accessoires. Vind je een naakte vloer nogal kil, ga dan op zoek naar een tapijtje. Perzische tapijten of dierenvellen passen wonderwel binnen deze stijl.

(Bronnen: domaine.com/ planete-deco.fr/ domaine.com)

Tip 6: Wees creatief met meubels. Met behulp van een aantal strategisch geplaatste klassiekers kan je jouw woning gemakkelijk een moderne of net klassieke toets geven. Wat dacht je van oude koffers die je als salontafel of opbergkastje gebruikt, een industriële werkbank die je tot eettafel transformeert of oude fabriekskasten die dienst doen als woonkamerkast.

(Bronnen: sfgirlbybay.com/ feedly.com/ interiorsonline.com.au)

Tip 7: Integreer een haardvuur in de woning. Een haardvuur voegt warmte toe aan je interieur en past in eender welke stijl. Een haard compleet met antieke mantel, een losstaande kachel of een hypermoderne inzethaard zijn de perfecte blikvanger in elke woning en binnen elke stijl.

(Bronnen: completelytotallymadly.blogspot.com/ alexandervanbergen.nl/ minimalarchitecture.tumblr.com)

NIET TE MISSEN