© Marcel Aerts

Eerst nog wat lichte sneeuw, vanaf vrijdag stijgt de temperatuur

Donderdag kan er in het westen nog wat lichte winterse neerslag vallen. Vrijdag wordt het zo goed als droog en stijgt de temperatuur. In het weekend wordt het zowat 11 graden en vergroot de neerslagkans.

Donderdagmiddag is er veel bewolking, waaruit vooral over de westelijke landshelft wat lichte winterse neerslag valt. De maximumtemperatuur schommelt rond het vriespunt in de Ardennen en ongeveer 4 graden elders. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind.

Donderdagavond en -nacht is het zwaarbewolkt met soms wat lichte regen in het westen en wat lichte winterse neerslag of sneeuw over het oosten. In het westen verschijnen er later in de nacht enkele opklaringen. De temperaturen schommelen rond het vriespunt, waardoor gladheid kan optreden.

Vrijdag is het tijdens de ochtenduren nog zwaarbewolkt over het oosten. In de Ardennen kan er zelfs nog wat lichte sneeuw vallen. Nadien wordt het droog en van het westen komt er ruimte voor zon. Er waait een matige zuidwestenwind. Maximatemperatuur tot 7 graden. ‘s Avonds neemt de bewolking toe en in de nacht volgt er regen vanuit het westen.

Tijdens het weekend is het somber, er staat veel wind en het regent af en toe. De temperatuur schommelt rond 11 graden. De eerste helft van de volgende week verloopt wisselvallig bij ongeveer 8 graden.