© Saskia van gestel

Voet- en fietspad loopt door voortuin rusthuis

Het slechtste fietspad van Dessel is vervangen door een gloednieuwe fiets- en voetpad. De bewoners van de Alfons Smet Residentie in de Lukasstraat zijn tevreden.

vgd

Een aannemer startte dit jaar met de aanleg van een gecombineerd fiets- en voetpad in de ­Lukasstraat in Dessel. Aan de overkant werd eind vorig jaar ook al het voetpad heraangelegd.

“De werkzaamheden zijn zo goed als afgerond, waardoor iedereen in de Lukasstraat kan genieten van veilig wandelen en fietsen”, zegt schepen van Openbare Werken Herman Minnen (N-VA). “Het fietspad loopt door de voortuin van de Alfons Smet Residentie. Daarin worden nog 17 bomen aangeplant ter compensatie van de bomen die we moesten laten rooien.”

Zebrapad

Tussen de straat en het fietspad komen nog enkele parkeerplaatsen in grasdals. Volgende week buigt de gemeenteraad zich over de komst van twee zebrapaden nabij de Alfons Smets Residentie aan de kant van de Lukasstraat en aan de Oude Markt.

De bewoners van de Alfons Smet Residentie zijn erg tevreden. “Het nieuwe fiets- en voetpad is een hele verbetering en natuurlijk veel veiliger”, zegt Edith Fein (83). “Wel is het jammer dat de bomen in de voortuin weg zijn.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio