© GVA

458.000 euro voor kasteel De Most

Kasteel De Most in Balen ging woensdagavond voor 458.000 euro onder de hamer. De voorlopige koper is de zaakvoerder van een Balens bedrijf.

mto

Café De Kiezel in Mol-Wezel zat woensdagavond afgeladen vol voor de openbare verkoop van kasteel De Most in Balen. Het ­riante jachtslot omvat onder andere twaalf slaapkamers en vijf badkamers. Uiteindelijk werd er 458.000 euro geboden voor het kasteel. De voorlopige koper is Joost Molenschot, zaakvoerder van Molenschot Industriebouw uit Balen. Omdat Molenschot zelf in Afrika deelneemt aan een fietstocht voor het goede doel, bood werknemer Pieter Verlooy in zijn plaats.

“Mijn werkgever woont nu in het Hasseltse, maar wil terugkeren naar Balen. Toen hij vernam dat dit kasteel werd geveild, was hij zeker geïnteresseerd. Hij wil het pand grondig renoveren om er uiteindelijk zelf in te wonen. Er is nog wel werk aan, maar het heeft zeker potentieel”, zegt Verlooy.

Wie een hoger bod wil doen op het kasteel, kan dat binnen de 15 dagen doen via een deurwaarder bij notaris Hervé De Graef in Mol. Mogelijk volgt dan nog een tweede openbare verkoop. In elk geval zijn er nog mensen geïnteresseerd in het kasteel en het bijhorende park van 3,5 hectare met vijver en siertuin.

“Ik had zeker interesse om het kasteel te kopen, maar ik greep er voorlopig naast. Nu ga ik nog even onderzoeken of ik nog een hoger bod kan indienen. Het is zeker ideaal om een bed & breakfast van te maken”, vertelt een andere bieder.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio