Roy Jans: “Hoop zo snel mogelijk overwinning te pakken”

Na zijn twee derde plaatsen in de Ronde van Qatar is het zelfvertrouwen gegroeid bij Roy Jans van Wanty-Groupe Gobert. “Ik hoop zo snel mogelijk die overwinning te pakken”, zegt hij, “liefst vandaag (donderdag) al in de derde etappe van de Ronde van Oman”.

Wielrennen op Sportwereld.be

De derde etappe brengt de renners van Al Sawadi Beach naar Naseem Park, een rit over 176 kilometer, wellicht eindigend op een massasprint. Nu Mark Cavendish en nog enkele andere sprinters naar huis zijn, stijgen de kansen van Roy Jans, vorige week nog twee keer derde in de sprint na Cavendish en Alexander Kristoff, die wel nog in Oman koerst. “De koers is hier zwaarder, meer bergop en bergaf dan in Qatar”, erkent Jans, “maar dat vormt geen probleem. Ik moet niet met de klimmers mee bergop (lacht). Ik doe mijn werk, deze koers is een goede training met het oog op het voorjaar en vandaag wil ik in deze etappe meedoen in de sprint. Nu er enkele sprinters naar huis zijn, moet ik mijn kans gaan. Ik wil zo snel mogelijk dit jaar de zege binnenhalen. Dat is mijn ambitie en ook die van de ploeg, dus ja, ik mik hier voluit op de overwinning.”

Zijn ereplaatsen hebben het vertrouwen gesterkt bij de Limburger. “Ook de ploeg heeft vertrouwen”, zegt hij daarover. “Vooral in de etappe waar ik voor de tweede keer derde werd, is er enorm goed samengewerkt. Vanavond willen ze dat opnieuw doen, mij in een ideale positie afzetten in de sprint en dan is het aan mij om een zo snel mogelijke sprint te rijden, het af te maken. Graag wil ik beter doen dan vorige week, dus ja dat is dan een tweede, maar eigenlijk, zoals ik al zei, liefst die eerste plaats.”

Meer sportnieuws