© VDB

Coppejans naar kwartfinales, De Loore uitgeschakeld in New Delhi

Kimmer Coppejans (ATP 125) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het Challengertoernooi in het Indiase New Delhi (hard/50.000 dollar). De 22-jarige Oostendenaar, het tweede reekshoofd, nam in de tweede ronde de maat van de Fransman Maxime Janvier (ATP 310), na 1u14 stonden de 6-2 en 6-4 setstanden op het scorebord. Bij de laatste acht wacht de Taiwanees Jimmy Wang (ATP 437) of diens als achtste geplaatste landgenoot Ti Chen (ATP 220).

Joris De Loore (ATP 312) - in de eerste ronde nog te sterk voor thuisspeler en eerste reekshoofd Yuki Bhambri (ATP 99) - kon niet voor een nieuwe zege zorgen. Hij bleek niet opgewassen tegen de Italiaan Flavia Cipolla (ATP 331), die eerder ook al Niels Desein (ATP 352) uit het toernooi mepte. Het werd 6-4 en 7-6 (7/2) na 1u41.

Yannick Mertens (ATP 204), de vierde Belg op de tabel, werd maandag uitgeschakeld. Mertens komt donderdag aan de zijde van de Fransman Stéphane Robert wel nog in actie in het tweede ronde (kwartfinales) van het dubbelspel. Ook Coppejans en De Loore staan bij de laatste acht in het dubbelspel, daarin botsen ze donderdag op de eerste reekshoofden Cipolla en de Indiër Divij Sharan.

Meer sportnieuws