© joren de weerdt

Gezin met zes kinderen zit al week zonder water

Omdat ze een waterfactuur van maar liefst 5.500 euro voor enkele maanden betwistten, zit een familie met zes kinderen al sinds vorige week vrijdag zonder water. Drinkwatermaatschappij Pidpa heeft onverbiddelijk de kraan dichtgedraaid bij het gezin El Abbas uit Berlaar.

bepr

De familie van Palestijnse afkomst begint vandaag aan zijn zevende dag zonder water. Haar moreel is ondertussen onder het dieptepunt gezakt, want zonder water uit de kraan worden de meest evidente zaken plots onmogelijk.

“We eten al een week sandwiches en brood omdat we zonder water niet kunnen koken. Onze jongste kinderen vragen waarom we het toilet niet meer kunnen doorspoelen en we hun kleren niet meer wassen. De afwas blijft staan, en ons wassen doen we met flessenwater. We zijn al eens gaan douchen bij een vriend, maar dit kan echt niet blijven duren”, zucht vader Wisam.

Schuld van doorlopend toilet?

Maar waarom heeft Pidpa de drastische beslissing genomen om de kraan dicht te draaien? De oorzaak ligt bij een torenhoge eerste factuur die het gezin kreeg enkele maanden nadat het in de zomer van 2013 naar de woning in de Dorpsstraat in Berlaar was verhuisd. “We moesten toen 5.500 euro betalen voor die eerste paar maanden verbruik. Het was duidelijk dat er iets niet klopte. We hebben daarom geweigerd om te betalen. Het enige antwoord dat we van Pidpa kregen, is dat er vermoedelijk een toilet was blijven doorlopen. Maar uit de controles is gebleken dat er nergens een lek was.” Pidpa bevestigt dat de controles geen onregelmatigheden aan het licht hebben gebracht en stelt dat het water dus effectief verbruikt is geweest.

Lees donderdag het volledige artikel in Gazet van AntwerpenMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio