© ddl

KFC Eppegem op alle vlakken klaar voor vierde klasse

KFC Eppegem is dit jaar niet te stuiten. De voetbalploeg die in eerste provinciale speelt, raast door de competitie en is duidelijk klaar voor promotie naar de nationale reeksen. “Alles staat op punt”, zegt de voorzitter. “Zowel op sportief als infrastructureel vlak.”

dieter de beus

Voetbalclub KFC Eppegem is op weg naar de titel in eerste provinciale. Op acht speeldagen van het einde tellen de rood-groenen 51 punten. Dat zijn er negen meer dan eerste achtervolger Diest. Het team van trainer Greg Vanderidt tankte vorig weekend nog vertrouwen door Houtem een 2-1 nederlaag aan te smeren. Na vier jaar in de provinciale reeksen mag er luidop gedroomd worden van de titel en bijhorende promotie naar vierde nationale.

Zo'n promotie is echter geen vanzelfsprekendheid. De ploeg moet sportief en infrastructureel op punt staan om de overstap goed te kunnen verteren. Bovendien is voorzitter Jan Van Asbroeck een ambitieus man die maar wat graag bovenaan wil meedraaien in de nationale reeksen.

Nog acht wedstrijden

Toch predikt de voorzitter enig voorbehoud. “We zijn er nog niet. Ik geef toe dat we er goed voorstaan, maar er moeten nog acht wedstrijden gespeeld worden. De voorbije jaren waren we al een paar keer dichtbij promotie, maar het was steeds net niet. Als we de titel nu opnieuw mislopen, zou dat zonde zijn. Maar dan proberen we het volgend seizoen opnieuw. We moeten daar ook niet flauw over doen: we willen voetballen in de nationale reeksen. Het is geen must, maar wel een gezonde ambitie. We zijn daar klaar voor, zowel sportief als infrastructureel.”

Lees donderdag het volledige artikel in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER Sport

Meer sportnieuws