© Sportoase Elshout

© Sportoase Elshout

1 / 2

Sportoase Elshout duikt in foto-archief van zwembad

Sportoase Elshout in Brasschaat bestaat tien jaar. Het sportcentrum duikt terug in de tijd, want op zijn Facebookprofiel zijn foto's te zien van hoe 'het zwembad van Brasschaat' er vroeger uitzag.

IL

Sportoase Elshout postte woensdag deze boodschap op Facebook.

"Inmiddels meer dan tien jaar geleden openden de deuren van ons centrum Sportoase Elshout. We worden er een beetje nostalgisch van en graven in de oude doos. Brasschaat, Schoten en omstreken (en héél ver daarbuiten), iedereen kende 'Het Zwembad van Brasschaat'!

Sportoase Elshout viert tiende verjaardag

© JAA

Vandaag, exact tien jaar geleden, opende Sportoase Elshout de deuren. Omdat een eigen gemeentelijk zwembad bouwen en exploiteren toen al een veel te kostelijke zaak was geworden, gingen Schoten en Brasschaat in zee met de groep Sportoase. We maken een balans op samen met Michael Schouwaerts, intussen doorgegroeid tot operationeel directeur van de hele groep Sportoase.

Hoe gaat het met de jarige?

Michael Schouwaerts: “Die stelt het in alle opzichten wel en verkeert in goede conditie. Dat kunnen we onder meer afleiden uit de bezoekerscijfers die sinds de opening in 2006 aan een gestage klim begonnen zijn. (zie tabel) Het eerste volledige jaar zaten we al meteen aan 429.629 bezoekers. 2015 hebben we afgeklokt op 506.685 bezoekers. Sportoase Elshout is hiermee de op één na populairste instelling van onze in totaal negen sites. Sinds de opening hebben we hier reeds 4.720.000 bezoekers over de vloer gehad.”

Zijn er geen grenzen aan die groei?

“Ik denk inderdaad dat we in Sportoase Elshout stilaan tegen de limieten zitten om nog voldoende gebruikerscomfort te garanderen. Het is duidelijk dat er niet nog eens 100.000 mensen bij kunnen per jaar. Toch zijn er nog altijd rustige momenten in het zwembad. Op weekdagen van 17 tot 19 uur en, afhankelijk van de weersomstandigheden, ook op zondagen is er meestal plaats genoeg. Op onze website vind je een mooi overzicht van de rustige en de piekmomenten.”

Hoe zit het met de afkomst van de bezoekers. Van waar komen ze?

“Drie kwart van de bezoekers komt uit de initiatiefnemende gemeenten Brasschaat en Schoten. Die twee gemeenten benaderen verder hun vooropgestelde onderlinge aandeel: 63 % Brasschatenaren en 37% Schotenaren....

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet Van Antwerpen - editie NoordMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio