© WAS

Bedenker Peter Vermeulen draait op eigen Ringlandfeest

Ringland bestaat in februari twee jaar. Dat wordt nu vrijdag gevierd met een fuif in zaal Zappa op het Kiel. Op de affiche staat onder meer Discobaar Vermeulen. Jawel, de bedenker van Ringland kruipt zelf achter de draaitafel.

dominique piedfort

Ingenieur-architect of zaakvoerder van het studiebureau Stramien, Peter Vermeulen is het allemaal. Leidt hij misschien nog een ander leven als deejay? “Laat ons zeggen dat ik de huisdeejay ben van de Haringrokerij”, vertelt Peter in het wooncomplex aan de Kronenburgstraat. “Hier is een bovenzaaltje waar er al eens een feestje wordt gehouden. Dan speel ik graag dj. Dat is het eigenlijk. Maar onlangs draaide ik op het trouwfeest van een vriend, samen met mijn jongste zoon Jonas. Hij is veel met muziek bezig. Twee generaties samen achter de draaitafel, dat was tof. We leren ook veel van elkaar. Dus gaan we dat op de fuif nog eens doen. Hij pakt dan de laptop mee en ik mijn elpees.” (lacht)

Voor de foto haalt Peter platen van Jackson Browne en U2 naar boven. Pendelt hij tussen die twee genres? “Simon & Garfunkel en Pink Floyd, dat waren mijn eerste platen in de jaren 70. Ik was toen ook fan van Jackson Browne, ja. In het begin van de jaren 80 zag ik U2 op Werchter. Het was de eerste keer dat die groep daar speelde. Ik had er nog nooit van gehoord en was meteen verkocht. Een paar maanden later speelde U2 in een klein zaaltje in Mechelen, daar ben ik toen met vrienden naartoe getrokken. Intussen heb ik die band al een aantal keer gezien, ook in Parijs.”

Lees donderdag het volledige artikel in Gazet van Antwerpen - editie Stad

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring