© Patrick de roo

Deurwaarder voor nieuwe huurder omdat vorige de rekeningen opstapelde

Een deurwaarder die beslag kan leggen op je inboedel of je huurwoning kan afsluiten als je de openstaande rekeningen niet betaalt. Sowieso geen pretje, maar het wordt helemaal dramatisch als je er zelf niets mee te maken hebt en het over rekeningen van de vorige bewoner gaat. Dat overkomt Michael Maes en zijn vriendin in Deurne, die zelfs na ontelbare telefoons de fout nog altijd niet rechtgezet hebben gekregen. Dat vertelde hij in de campagne 'Komaf met Kafka' van het Radio 1-programma Hautekiet.

rebecca van remoortere

Het was schrikken voor Michael Maes en zijn vriendin toen de deurwaarder vorige week aanbelde met een dagvaarding. Zij wonen al acht maanden, sinds mei vorig jaar, in de Berlaimontstraat in Deurne.

“De dagvaarding was geadresseerd aan de vorige bewoner”, vertelt Michael. “We hebben hem één keer kort ontmoet toen hij spullen kwam ophalen. We blijven wel zijn post maar toegestuurd krijgen. Zo heb ik heel wat telefoontjes naar Telenet gepleegd omdat ook zijn openstaande rekeningen nog bij ons terechtkwamen. De brieven hebben we telkens opnieuw gepost met de notitie dat de geadresseerde niet langer op dit adres woont.”

Michael sprak ook de wijkagent erover aan. Die was zelf al op zoek naar de vorige bewoner, want hij moest onder meer terechtstaan voor rijden onder invloed. De agent gaf de situatie aan bij de dienst bevolking van Deurne.

Niet geschrapt

Wie zijn woning verlaat, moet zich verplicht uitschrijven. Maar dat heeft de vorige bewoner niet gedaan. Wie minstens zes maanden onafgebroken niet verblijft op de plek waar hij of zij is ingeschreven, kan ambtelijk geschrapt worden. Maar net daar is het voor Michael fout gelopen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio