© BERT DE DEKEN

Extra politietoezicht aan SCK in Mol na spionage door terroristen

Na een spoedberaad heeft de politie van Mol beslist om extra toezicht te houden aan het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) in Mol. Eerder raakte bekend dat terroristen een topman van het SCK hadden bespioneerd. Met een verborgen camera filmden ze zijn privéwoning.

ima, phu

Tijdens de huiszoekingen die in de loop van november en december gebeurden in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs, ontdekten de speurders bij een van de verdachten een bevreemdende video-opname. De opname bleek gemaakt met een verborgen camera die gericht stond op de privéwoning van een topman bij het SCK.

De geviseerde topman woont zelf niet in de Kempen. Maar de politie verscherpte gisteren wel het toezicht rond de instelling in Mol. “Het SCK was een van de instellingen die door de terreurdreiging onder verhoogd toezicht stond”, zegt politiechef Roger Mol. “We hebben nu de frequenties opgetrokken. Zowel anonieme voertuigen als zichtbare politiepatrouilles passeren vaker langs het SCK. We hebben daarover ook afspraken gemaakt met de interne veiligheidsdienst van het onderzoekscentrum.”

Bij het SCK benadrukken ze de gevoeligheid van het uitlekken van de informatie. De topman krijgt sinds enkele maanden extra bescherming. Burgemeester Paul Rotthier (CD&V) begrijpt niet wat jihadi’s te zoeken hebben in Mol. “Misschien wilden ze wel radioactief materiaal stelen?”

Lees donderdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio