© GVA

Zeer weinig aanvragen terugbetaling reispassen

Nog steeds veel Antwerpenaars deden geen aanvraag tot terugbetaling van wat ze te veel betaalden voor hun reispas. Van de 92.000 gedupeerden vroegen 16.977 een terugbetaling.

svw

Ongeveer 92.000 Antwerpenaars betaalden tussen 2012 en november 2015 12,5 euro te veel voor hun reispas. Dat was een gevolg van een administratieve fout. De gedupeerden kunnen dit bedrag terugbetaald krijgen als ze een online formulier invullen. De stad Antwerpen poogt zelf ook om deze inwoners te contacteren, maar dat is niet zo simpel.

Door de privacyregels kan de stad niet zomaar mailadressen gebruiken die inwoners voor andere zaken hebben bezorgd aan de stad. De federale dienst Binnenlandse Zaken bezorgde Antwerpen 13.416 mailadressen. Dankzij deze lijst werden 12.519 bereikt. De andere adressen bleken ongeldig of onvolledig.

Minderjarigen

Tussen 9 november 2015 en 31 januari 2016 werden 18.015 aanvragen tot terugbetaling ingediend, waarvan 16.977 als rechtmatig worden beschouwd. Dat komt overeen met 17.267 reispassen. Dat blijkt uit cijfers op een vraag van Caroline Bastiaens, gemeenteraadslid van CD&V.

“1038 aanvragen waren niet van toepassing op de administratieve fout”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Sommige aanvragers waren van minderjarigen en voor deze groep was er geen probleem met de reispassen. Er waren ook aanvragen die niet van toepassing waren op de periode waarbinnen het te hoge bedrag was aangerekend.”

Burgemeester De Wever roept iedereen op die tijdens die periode een reispas aanschafte om echt een aanvraag tot terugbetaling te doen. Dit kan nog tot 30 juni. Alle aanvragen tot en met 7 februari zijn uitbetaald.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio