Omstreden leraar die doodslag opbiechtte voorlopig niet meer voor de klas

Het schoolbestuur van het Technisch Instituut Heilig Hart in Hasselt laat in een persmededeling weten dat leerkracht Joris VB (32, foto) in dienst blijft, maar voorlopig niet voor de klas zal staan. Eerder meldde de krant dat de man toch weer voor de klas staat. De leerkracht werd vorige maand preventief geschorst na zijn veroordeling voor de dood van een caféganger in 2012.

tj, cel, jva

De inrichtende macht van het Technisch Instituut Heilig Hart in Hasselt besliste dinsdag dat de leerkracht kon terugkeren. Intussen besliste het schoolbestuur om een tuchtprocedure op te starten en de leerkracht voorlopig niet meer voor de klas te laten staan. De man, die een vastbenoemd personeelslid is, blijft wel aan de slag in de school.

Joris V.B. was in juli 2012 betrokken bij een caféruzie in Mol, en zijn slachtoffer overleed vijf dagen later. Begin deze maand gaf hij uitleg aan zijn collega’s: “Ik moest mij verdedigen tegen een agressieveling, die zich bewapend had met bamboestokken.” Dat was in tegenspraak met het vonnis van de rechter in beroep, die hem tot twee jaar cel met uitstel veroordeelde.