© Wim Hendrix

Subsidie Bosuil. “Te weinig tijd om beslissing te controleren”

Financieel beheerder Karl Van Borm gaf toelichting bij de beslissing om geen visum te geven aan de subsidie voor voetbalclub Antwerp. “Ik had te weinig tijd om te controleren of de beslissing juridisch sluitend was”, zegt hij.

Sacha Van Wiele

Het Antwerpse schepencollege keurde afgelopen zondag de overeenkomst goed met voetbalclub R. Antwerp F.C. over de subsidie van 900.000 euro. Dat geld is bedoeld om de rekeningen te betalen van de renovatie van tribune 1. Opmerkelijk was dat de financieel beheerder Karl Van Borm zijn visum niet gaf. Het college besliste dan om de verantwoordelijkheid op zich te nemen.

Dat deed bij sommigen toch wel de wenkbrauwen fronsen. Groen-fractieleider Wouter Van Besien wenste de financieel beheerder zelf te horen over zijn weigering om een visum te geven. “Een visum is geen advies”, duidt de financieel beheerder zijn rol. “Ik moet kijken of het geld dat de stad uitgeeft wettelijk en reglementair gebeurt.”

Van Borm onderstreept dat de beslissing van het schepencollege in vreemde omstandigheden is verlopen. “De doorlooptijd voor deze beslissing was zeer kort”, zegt Van Borm. “Het was onmogelijk voor mij om te controleren of deze subsidie juridisch sluitend was met onder meer de Europese richtlijnen rond Staatssteun.”

Schepen Kennis is wel overtuigd dat de subsidie juridisch in orde is. Hij verwijst daarbij naar het groen licht dat de Europese Commissie gaf aan de subsidie van Vlaanderen voor het stadion van Antwerp.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio