© Patrick De Roo

© PDR

1 / 2

1.213 parkeerboetes in autovrij Groen Kwartier

In het Groen Kwartier in Antwerpen, het voormalige Militair Hospitaal, zijn in acht maanden tijd maar liefst 1.213 automobilisten beboet voor foutparkeren. Opmerkelijk, want deze wijk is eigenlijk een voetgangerszone.

svw

Klanten van het toprestaurant The Jane, leveranciers van firma’s en bedrijven, taxi’s en zelfs bewoners treden massaal de autovrije zone in deze buurt met de voeten. Het Groen Kwartier was de eerste woonwijk in Antwerpen die volledig voetgangersgebied is. Bezoekers en bewoners worden geacht de wagens aan de rand te parkeren in de parkings.

Omdat het gebied niet is afgesloten voor wagens door bijvoorbeeld verdwijnpalen, rijden sommige chauffeurs nog altijd de woonwijk binnen. Van 1 januari tot en met 15 juni 2015 vlogen 432 chauffeurs op de bon voor foutparkeren of onreglementair stilstaan. Tussen 16 juni vorig jaar en 15 februari dit jaar waren er zelfs 1.213 processen-verbaal.

De bewoners zijn het beu. Zij vrezen voor de veiligheid van de spelende kinderen. “Ik koos voor een autovrije buurt, maar zit nu met een autoluwe tot soms autovolle wijk”, zegt bewoner Dimitri Van de Putte.

Het stadsbestuur wil het probleem onder controle krijgen door een camera met kentekenherkenning te plaatsen.

Lees donderdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen - editie Stad

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio