© vrt

‘Thuis’-acteurs moeten op zaterdag werken voor extra afleveringen

Goed nieuws voor de ruim één miljoen fans van de Eén-serie Thuis. Ook dit jaar worden extra afleveringen gemaakt en valt de seizoensfinale pas eind juni. Voor de acteurs is dat minder goed nieuws: zij moeten nu soms op zaterdag werken, om voldoende voorsprong te behouden op de uitzending.

tove

De populaire Eén-serie Thuis liep vorig jaar voor de eerste keer tot eind juni in plaats van tot eind mei.Die twintig extra afleveringen werden aangekondigd als een cadeau voor de fans voor het twintigjarige bestaan van de reeks.De verlengingen waren een groot succes – dagelijks keken ongeveer 1,1 miljoen kijkers – en dus wordt de formule ook dit jaar herhaald.

Zaterdagwerk

Extra afleveringen is goed nieuws voor de fans, maar voor de acteurs is het iets minder prettig. Zij moeten nu soms ook op zaterdag werken. Anders zouden de makers onvoldoende voorsprong behouden op de uitzendingen. “De seizoensfinale is op vrijdag 24 juni”, bevestigt producer Hans Roggen. Een maand eerder, op vrijdag 20 mei, is Thuis ook toe aan aflevering 4.000. De lezing van het scenario vond eerder deze week plaats. “Daarrond gaan we in de reeks echter geen festiviteiten plannen”, klinkt het. “Voor de fans komt er normaal gezien nog wel een Thuisdag.”

De komende Thuis-afleveringen zullen vooral in het teken staan van verhuizen. Zo zitten Rosa (Annick Segal) en Peggy (Sally-Jane Van Horenbeeck) in hun vooropzeg en moeten ze hun b&b Zus en Zo verlaten. Tom (Wim Stevens) en Judith (Katrien De Ruysscher) willen hun intrek nemen in het doktershuis.

De verlenging van Thuis heeft ook gevolgen voor FC De Kampioenen. De heruitzendingen worden uitgesteld en starten pas begin juli.