Korfbaltopleague - Jurgen Frensch Coach van Meeuwen na de zege op Sikopi

“Eindelijk weg uit de gevarenzone”

Sikopi ging nu ook met 16-17 onderuit tegen Meeuwen en blijft alleen laatste. Meeuwen beent door de zege Scaldis bij op plaats vijf.

lwi

16-17. Het deed pijn in het Sikopi-kamp. Zeker omdat het op het einde nog helemaal anders had kunnen lopen. Toen Meeuwen in de laatste dertig seconden de bal kon bijhouden om de voorsprong vast te houden, nam topschutter Yannick Wauters toch nog het risico om een doelpoging te ondernemen. Wauters’ coach Jurgen Frensch was niet meteen te spreken over die late actie van zijn spits. “Hij verdiende een lap rond zijn oren. Stel dat de bal nog onderschept werd, kan er zomaar nog een gelijkspel op het bord komen. Maar oké, het is gelukkig niet gebeurd. Met deze zege zijn we weg uit de gevarenzone. De Promoleague rechtstreeks bereiken zit er niet meer in. Al lag onze ambitie wel veel hoger. De resterende drie wedstrijden, thuis tegen Boeckenberg, uit naar Borgerhout/Groen Wit en op de laatste speeldag tegen Scaldis moeten toch nog iets goedmaken.”

Sikopi blijft door de nieuwe nederlaag alleen laatste met slechts vier punten. De Pioniers worden voorafgegaan door Riviera, dat zeven punten telt. “Toch geven we niet af”, zegt coach Ilija Cordon. “We hebben onszelf in superslechte papieren gebracht, maar moeten het blijven proberen. Uit de wedstrijden die nu volgen (Scaldis, AKC/Luma en op de laatste speeldag thuis Boeckenberg, red.), hopen we toch nog op iets meer.”

Meer sportnieuws