Handbalchallenge cup - Kevin JacobsSasja

“We geloven in kwartfinales”

In de Beneleague mag Sasja dan troosteloos laatste geëindigd zijn, in Europa toonden de Antwerpenaars zich weer van hun beste kant. Sasja won vorig weekend bij het Griekse Loutrakiou en kan komend weekend thuis de kwalificatie afdwingen voor de kwartfinales van de Challenge Cup.

midc

Sasja begon dit seizoen met een vernieuwde ploeg aan de competitie. De meeste toppers waren weg en de Antwerpenaars kozen ervoor om het dit jaar vooral te doen met eigen jeugd. De laatste plaats in de reguliere competitie van de Beneleague was dan ook geen verrassing, maar nu lijkt de ploeg zich toch herpakt te hebben. Zaterdag standhouden tegen Loutrakiou en de kwartfinale van de Challenge Cup is zowaar een feit. “Zo slecht was het ook allemaal niet”, zegt spelverdeler Kevin Jacobs. “Wij sneuvelden ook pas in de kwartfinale van de Belgische beker, maar het klopt wel dat we Europees boven de verwachtingen presteren. In de vorige ronde ging het Macedonische Prolet 62 voor de bijl en zondag stuntten we dan met 23-24 in Griekenland. De kans om door te stoten naar de laatste acht is dus reëel. Een kwartfinale bereiken in een Europese beker is weinig Belgische clubs gegeven. Laat ons hopen dat het zaterdag lukt.”

In de ligareeksen werd vorig weekend de competitie hervat. In liga 1 deed Uilenspiegel een gouden zaak door Bocholt met 23-20 huiswaarts te sturen. De Uilen staan nu op gedeelde tweede plaats. In liga 2 incasseerde ’t Noorden bij Overpelt een 23-13 pandoering. Het geraakt voorlopig niet weg uit de degradatiezone.

Meer sportnieuws