© WAS

WielrennenKW Heist Zuiderkempen

Jef Van Dijck: “Ik kan alleen maar hopen dat ik goede benen heb”

Wielerclub Heist Zuiderkempen houdt morgenavond zijn ploegvoorstelling bij sponsor F&S Projects en stuurt zondag zijn renners uit naar het clubkampioenschap in Waarloos. “Ik reken op goede benen”, zegt renner Jef Van Dijck.

lce

Jef Van Dijck is een van de jongeren van Wielerclub Heist Zuiderkempen die zondag mee van start gaat in het jaarlijks met nog drie andere wielerverenigingen gehouden clubkampioenschap. De kleinzoon en het petekind van oud-beroepsrenner Jef De Schoenmaecker debuteert er bij de juniores. De overstap boezemt hem niet de minste angst in.

“Ik heb de voorbije maanden goed getraind”, aldus de jonge Puttenaar. “Zo trok ik tijdens de krokusvakantie nog met enkele andere renners van de club naar de Ardennen om daar de laatste hand te leggen aan onze voorbereiding. Tijdens de paasvakantie volgt ook nog een stage in Spanje.”

Over zijn kansen zondag in Waarloos kan Van Dijck zich moeilijk uitspreken.

“Koersen is nog wat anders dan trainen. Ik kan alleen maar hopen dat ik goede benen heb en wie weet kan ik dan voor een verrassing zorgen”, zegt hij.

Bij de nieuwelingen tipt Van Dijck op zijn vriend en trainingspartner Lennerd Bryns uit Berlaar-Heikant. “Hij maakt veel kans op de clubtitel.”

Bij de beloften komt Tibo Gysemans nog niet in actie.

“Zoals geweten lijd ik aan muco en dan is trainen in winterse omstandigheden niet aangewezen omdat je dan gevoeliger bent voor verkoudheden. Ik zal er pas staan als het warmer wordt”, aldus de Beerzelnaar, die dankzij het wielrennen en het karakter dat hij daarbij aan dag legt zijn aandoening goed onder controle heeft.

Meer sportnieuws