© avt

Basketbal 2de landelijke (M) - Zuiderkempen wint na zinderend slot met buzzer beater van Mischa Dierckx

“Ik was even in een roes”

De sporthal in Hulshout daverde vorig weekend op zijn grondvesten. Zuiderkempen Diamonds dreigde zijn vierde wedstrijd op rij te verliezen, maar dat was buiten de buzzer beater van Misha Dierckx gerekend.

Erwin Vandenbergh

Tegen Vriendenhof Walem beleefde Zuiderkempen niet zijn makkelijkste avond. Vooral in de eerste helft moesten de jongens van coach Danny Wouters alle zeilen bijzetten. “Er ontbreekt nog altijd een behoorlijk aantal geblesseerden”, weet Wouters. “Het blijft daarom elke wedstrijd opnieuw zoeken naar de juiste vorm. Het gevolg is dat het mooie basket op de tweede plaats komt en dat we puur op resultaat spelen. Vooral ons scorend vermogen kan nog beter. We recupereerden intussen wel Crokaerts, maar ook Apers kampt met lichte blessures.”

“Na drie verliesmatchen op rij doet deze winst in ieder geval deugd. Feit is wel dat we rond de jaarwisseling nog op een gedeelde eerste plaats stonden. Door al die blessures zijn we wat weggezakt. Godzijdank beschikken we over een sublieme groep die voor een optimale sfeer kan zorgen. Dat slaat dan over op onze supporters en dat maakt dat het vertrouwen enorm groot is.”

Dat was ook nodig tegen Vriendenhof Walem, want met nog twee seconden te gaan keek de thuisploeg tegen een 68-70 achterstand aan. Coach Wouters nam een beredeneerde gok die uitdraaide op de sensatie van het weekend. Hoofdrolspeler was Misha Dierckx.

“We stonden twee punten achter met nog evenveel seconden te spelen”, vertelt Dierckx. “We maakten bewust een fout op een tegenspeler waardoor Walem twee vrijworpen mocht nemen. Dat was een enorm risico, maar uit geen van beide vrijworpen werd er gescoord. Ik nam de rebound voor mijn rekening en dribbelde nog één keer. Met nog één seconde op het bord wierp ik van net over de middellijn naar de korf en de bal ging er in. We wonnen dus met één punt verschil (71-70). Ik verkeerde in een roes waardoor ik me de momenten nadien zelfs niet meer herinner”, besluit Dierckx.

Meer sportnieuws