volleybal 2de divisie (m)

Herenthout gebrand op revanche

De mannen van Herenthout spelen zaterdag een belangrijke thuiswedstrijd tegen het Limburgse Achel, de laatste in het klassement.

paha

“We kennen allemaal het belang van deze wedstrijd”, zegt Herenthout-libero Koen Schoors. “Achel staat met zes punten eenzaam op de laatste plaats geparkeerd. Wij kunnen mits winst en drie punten over Eisden wippen. In de heenronde verloren we op Achel na een van onze slechtste wedstrijden van het seizoen. Toen hadden we het schaamrood op de wangen. Daarom liggen we nu gebrand op revanche.”

“De meeste verlofgangers zijn inmiddels terug, maar ikzelf en onze aanvoerder zijn nog geblesseerd. Maar met een kern van negen à tien spelers dit weekend moeten we in staat zijn om een goed resultaat neer te zetten.”

“We speelden vooral in de heenronde bijzonder wisselvallig, vooral omdat we met een bijna volledig nieuw team zijn gestart. Verschillende spelers kwamen uit lagere reeksen, maar hun aanpassing is nu voorbij. Er zit zeker nog progressie in. Dat merk je al aan de resultaten die we in de terugronde behaalden. We pakken gewoon meer punten. Daarom ook denk ik dat we het behoud zullen verzekeren. Ons programma is in ons voordeel, want we krijgen nog enkele rechtstreekse concurrenten bij ons thuis over de vloer.”

Meer sportnieuws