basketbal2de landelijke (m)

Okido verslaat leider en doet goede zaak

Okido deed een uitstekende zaak met het oog op het behoud. Het klopte in eigen zaal leider Miners Beringen (79-69). Sterkhouder Bob Borgmans was goed voor dertig punten.

ev

De overwinning tegen de leider mag best een stuntzege worden genoemd, al relativeert Bob Borgmans dat superlatief.

“De winst kwam er misschien niet geheel verwacht, maar vooraf had ik al gezegd dat we niet kansloos waren”, zegt Borgmans. “In de heenronde hadden we hen ook al geklopt, al was dat toen met het kleinste verschil (72-71). Onze eerste helft verliep best goed, maar meteen na de rust kwamen zij op en over ons. In het derde kwart was het onze beurt. We zetten een inhaalbeweging in en pakten een voorsprong.”

Okido Arendonk boekte alvast een belangrijke zege. Door de overwinning schuiven ze weer wat verder weg van de degradatieplaatsen.

“Alle ploegen hangen nog dicht bij elkaar in het klassement”, gaat Borgmans verder. “Daarom is de wedstrijd van zondag op Mechelen opnieuw belangrijk. Op papier lijkt dat een tegenstrever die we moeten kloppen, maar in onze reeks kan iedereen van iedereen winnen. Starten vanuit een sterke verdediging blijft ons motto.”

“Het blijft de ambitie om het behoud veilig te stellen. Als dat is bereikt, zien we wel wat er nog te rapen valt.”

Meer sportnieuws