Waterpolo 1ste nationale

Mechelen kan derde plaats pakken

Na de uitzege bij hekkensluiter Bergen krijgt Mechelen nu het bezoek van La Louvière. De Mechelaars azen nog altijd op de derde plaats én op een bekerfinale.

jbr

Die derde plaats behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Mechelen levert hiervoor een strijd met Antwerpen, dat zaterdag Doornik op bezoek krijgt.

“Een derde plaats zou mooi zijn, maar eigenlijk primeert de beker. We spelen de halve finale op zaterdag 19 maart in en tegen Moeskroen. In de beker gebeurt het allemaal in één wedstrijd. We hebben Moeskroen onlangs nog in ons bad geklopt. Het kan dus, maar we beseffen ook wel dat Moeskroen de kans op een bekerfinale niet wil laten schieten”, zegt Mechelaar William Wittevrongel.

Als de Mechelaars erin slagen Moeskroen te verslaan, dan komen zij in de finale meer dan waarschijnlijk tegenover Eeklo te liggen. De Meetjeslanders spelen momenteel in tweede klasse waar zij er met kop en schouders boven uitsteken.

Na de thuiswedstrijd tegen La Louvière trekken de Mechelaars naar Doornik. Die wedstrijd heeft alleen maar belang met het oog op de derde plaats in het klassement. Maar als de Mechelaars de finale van de beker bereiken, dan kan deze wedstrijd als een generale repetitie worden beschouwd.

Meer sportnieuws