basketbal 2de landelijke B Duffel

Didier Ghewy: “Blij met basket dat we brengen”

Didier Ghewy heeft zijn start als nieuwe coach van Duffel niet gemist. De reddingsoperatie werd goed ingezet met een 68-63 overwinning tegen Bilzerse.

mas

“We staan nu ook positief tegenover Bilzerse omdat we daar met één punt gingen verliezen”, vertelt Ghewy. “Vooral de manier waarop stemt mij heel tevreden. We gingen furieus van start en liepen tot 19-1 uit. Het laatste kwart verloren we met dertien punten en dus werd het nog spannend.”

Didier Ghewy was enkele jaren actief als speler bij Duffel en nam twee weken geleden de taak van coach over van Bart Averals. “Ik speelde vier jaar met deze spelers samen. Het is leuk dat ze voor elkaar door het vuur gaan en mijn manier van spelen snel hebben opgepikt. Ik ben blij met het basket dat we momenteel brengen, al moet er nog wat meer lijn in komen. Het is wel wat raar om nu coach te zijn van spelers waar ik jaren mee heb samengespeeld, maar alles verloopt heel vlot. Ze doen wat ik vraag en er wordt hard gewerkt.”

“Het wordt nog een lastig seizoeneinde. Ik ga ervan uit dat we nog vier van de resterende zeven matchen moeten winnen om erin te blijven.”

Meer sportnieuws