Basketbal 2de landelijke B Pitzemburg

Luc Voet: “Ik geef nooit op en zal dat ook nu niet doen”

Pitzemburg is door het 78-70 verlies op Stevoort teruggezakt naar de gedeelde voorlaatste plaats in tweede landelijke B, maar coach Luc Voet blijft strijdlustig.

mas

“We blijven er tot de laatste speeldag vol voor gaan”, vertelt Luc Voet. “Ik ben een coach die nooit opgeeft en zal dat ook nu niet doen. In het seizoenbegin werden matchen verloren die we moesten winnen. Ik nam na een tijdje de functie van coach over, maar ik stelde vast dat we al te vaak met te weinig spelers op training zijn. Soms zijn er maar vier van de negen senioren aanwezig. Ik hoopte om de eerste wedstrijd van de terugronde te beginnen met een zege in de derby tegen Walem, maar net dan speelden we een van onze slechtste matchen.”

“Op Stevoort deden we de hele tijd goed mee, maar waren we steeds op achtervolgen aangewezen. We speelden met veel vechtlust. Het verlies van Tom Verheyen, die goed aan het spelen was, is cruciaal geweest. Hij ging naar de ring, maar viel op zijn elleboog toen een tegenspeler onderdoor kwam gelopen. Stevoort liep daarna acht punten uit.”

“Er is amper verschil in kwaliteit tussen de topploegen en de staartploegen in onze reeks. De ploeg die de zege het meest wil, maakt een grote kans op winst. We zullen in elke match die nog rest een maximum aan vechtlust aan de dag moeten leggen, anders redden we het niet.”

“In deze ploeg is te veel talent aanwezig om te zakken naar provinciale. Zondag krijgen we Okido Arendonk op bezoek, opnieuw geen gemakkelijke opdracht. We zullen nog vier op zeven moeten halen, anders wordt het moeilijk. We hebben nog matchen tegen Bilzen, Duffel en Nieuwerkerken waarin we punten moeten pakken. Zondag moeten we beginnen met de drie punten te pakken tegen Okido. Daarna bereiden we de volgende opdracht voor.”

Meer sportnieuws