basketbal 3de klasse B Basket Willebroek

Yannick Lambreghts stopt na dit seizoen: “Mijn lichaam zegt dat het genoeg is geweest”

Yannick Lambreghts, de 32-jarige forward van Basket Willebroek, leeft intens naar de topper van komende zaterdag tussen Willebroek en Ekeren toe. Voor Lambreghts wordt het een van zijn laatste wedstrijden in zijn 26-jarige basketbalcarrière, waarvan hij de laatste zes seizoenen bij Willebroek speelde.

pvr

Na dit seizoen hangt Yannick Lambreghts de basketsloefen aan de haak en wordt hij trainer van de landelijke juniores van Willebroek en tevens assistent van Willebroek-coach Steve Cornelis, die eerder al bevestigde bij de club te blijven.

“Drie jaar geleden onderging ik een zware knieoperatie. Nu heb ik nog altijd last aan die knie”, motiveert Lambreghts zijn beslissing. “Mijn lichaam zegt dat het na zesentwintig jaar genoeg is geweest. Ondertussen behaalde ik mijn B-diploma als trainer. Vandaar dat ik meteen de knoop heb doorgehakt om te stoppen en een ploeg te gaan coachen.”

Voor Willebroek wordt de wedstrijd van zaterdag tegen Ekeren de laatste kans om eventueel nog mee te blijven doen voor de titel. Mits winst blijft de hoogste prijs haalbaar, verlies daarentegen betekent dat Willebroek een kruis mag maken over de titel.

“Alle spelers liggen erop gebrand om de catastrofe van de heenmatch in Ekeren uit te wissen”, weet Lambreghts. “In Ekeren leidden we op zeker moment in de eerste helft met twintig punten verschil. De wedstrijd leek gespeeld. Maar na de rust vielen we aanvallend helemaal weg. Onze voorsprong smolt als sneeuw voor de zon en wat niemand nog had verwacht, gebeurde toch. We verloren de wedstrijd nog met vier punten verschil (73-69, red.).”

“Het komt er nu op aan zaterdag met minstens vijf punten verschil te winnen. Op die manier blijven we met een positief rapport tegenover Ekeren staan.”

Meer sportnieuws