© smb

Basketbal 1ste Landelijke Bornem - Glansprestatie van Ashley Druwez brengt Bornem weer dichter bij titel

“We zijn er nog niet”

Door de sensationale 73-76 overwinning in Houthalen komt voor Bornem de titel alweer wat dichterbij. Bijna in elke wedstrijd speelt er wel iemand bij Bornem zich in de kijker. In Houthalen was het de beurt aan Ashley Druwez om uit te blinken. Hij scoorde liefst dertig punten.

paul van roy

Bornem moest het in Houthalen zonder een reeks basisspelers zien te rooien waardoor weinigen voor aanvang van de wedstrijd de bezoekers winstkansen toeschreven. Denis Bovoy en Sam Tielens lagen in de lappenmand, Real Kitieu vertoefde in het buitenland en Rik Conickx was ziek. Schier onbegonnen werk tegen een sterk Houthalen, leek het.

Maar Ashley Druwez dacht daar anders over. De 26-jarige Antwerpenaar ging voorop in de strijd en de andere Bornemspelers trokken zich aan de prestatie van Druwez op.

Het cruciale moment van de wedstrijd situeerde zich in het begin van het vierde kwart. Bornem leidde met vijf punten voorsprong, maar verloor even de pedalen. Houthalen profiteerde hiervan om een 12-2 te plaatsen en de leiding over te nemen. Bornem wankelde. Maar dan stond Druwez op. Met twee bommen en twee scores bracht hij zijn ploeg opnieuw aan de leiding. Vijf seconden voor tijd, bij een 73-74 stand, zette Druwez de kers op de taart door koelbloedig twee vrije worpen om te zetten.

Bornem telt nu zes punten meer dan achtervolger Gistel en staat op een zucht van de titel. De eindzege kan de Klein Brabanders haast niet meer ontglippen. Ashley Druwez wil echter niet op de zaken vooruitlopen.

“We mogen het vel van de beer niet verkopen vooraleer hij geschoten is”, reageert Druwez. “We zijn er nog niet. Er wachten ons nog zeven wedstrijden, waarvan sommige zich bijzonder moeilijk aankondigen. Zoals nu zaterdag al, de thuiswedstrijd tegen Aalter. Aalter is een goed uitgebalanceerd geheel, met sterke individuen. We zijn in de heenmatch in Aalter gaan winnen, maar speelden er een van onze beste wedstrijden van het seizoen. Het zal zaterdag opnieuw knokken worden.”

Meer sportnieuws