© w&f

Basketbal3de klassewillebroek - ekeren (zaterdag 20.30u) - Ekeren van coach Raf Vervoort trekt naar dichtste achtervolger Willebroek

“Het gevaar kan bij ons van iedereen komen”

Na de zege op Geel staat Ekeren voor een cruciaal weekend. De leider in derde klasse moet op bezoek bij eerste achtervolger Willebroek. Bij winst lopen de polderjongens zes punten uit op hun concurrent. Bij verlies wordt het bovenaan opnieuw erg spannend.

ludo hendrickx

“Wij leven rustig naar de topper toe”, zegt coach Raf Vervoort. “Wij moeten nog het veld op tegen alle directe tegenstanders, dus spelen we elke week een match op leven en dood. De titel blijft onze ambitie. Wie onze gevaarlijkste concurrent wordt? Dat kan ik nu nog niet zeggen. Neufchâteau en Willebroek wonnen al van mekaar, het kan dus nog alle kanten uit.”

Tegen Geel leverde Ekeren opnieuw een sterke prestatie en won het vlot met 74-83. Dave Van den Brande was goed voor twintig punten. “Het gevaar kan bij ons van iedereen kan komen. Elke week blinkt wel iemand anders uit. Matthias Bessems bijvoorbeeld, houdt zich steeds bezig met de sterkste man bij de tegenpartij. De manier waarop die hem dan uit de wedstrijd houdt, is zeer belangrijk voor ons. Maar ook Christof Aertssen is sterk bezig, net als vele anderen. Ik kan heel uitgebreid roteren.”

Zaterdag trekken de jongens van Vervoort dus naar achtervolger Willebroek. Aan wat denkt Vervoort zich te verwachten?

“Willebroek is een sterke ploeg. Zelfs na de zware blessure van hun sterspeler De Wachter blijven ze winnen. Met Haerbos hebben ze een heel goede guard, De Decker is een echte shotter, Leten een stevige center en Paessens een man met veel scorend vermogen. Hoe we dat allemaal gaan aanpakken? Daar zijn we nog volop mee bezig. In de heenmatch konden we pas in het vierde kwart een beetje afstand nemen na drie kwarts achter te hebben gestaan.”

Vervoort is niet alleen bezig met het behalen van de titel, de Ekerencoach kijkt ook al eens naar volgend seizoen. “We zijn al volop de lijnen aan het uitzetten. Al is dat voorlopig nog redelijk lastig. Spelen we in tweede of in derde klasse? Pas begin maart nemen we definitieve beslissingen. Ik wil geen onrust in mijn groep. We hebben nog iedereen nodig om de titel te pakken.”

Meer sportnieuws