Basketbal1ste provinciale (m) - Hans GeertsCoach mannen Cobras schoten

“We hebben het weer in eigen handen”

Cobras Schoten heeft de operatie redding positief ingezet. Na de winst tegen Kontich en een vier op vijf na Nieuwjaar is de club voorlopig gered. Toch blijft coach Hans Geerts op zijn hoede.

luhe

“We zijn er nog niet, al hebben we het nu wel weer in eigen handen. Dat was enkele weken geleden wel anders”, zegt Geerts. “We zitten in een positieve flow. De groep gelooft er terug in, straalt vertrouwen uit en er wordt weer initiatief genomen. Ik heb ook weer meer spelers, zodat er altijd frisse jongens op het veld staan in moneytime. We maken elke week tachtig punten, toch hoopgevend.”

Volgend weekend trekt Cobras naar Nieuw Brabo, de derde in de stand. “Dat is normaal geen spek voor onze bek, maar ik zie mogelijkheden. Ook zij presteren heel wisselvallig. Mijn spelers geloven er in ieder geval in. Er wachten ons nog zeven wedstrijden en het zijn allemaal speciale. Binnen enkele weken kan Ekeren bij ons kampioen komen spelen. Daar kijken we naar uit. Spanning, veel ambiance en waarschijnlijk volle bak.”

Geerts zelf besloot om zijn contract in Schoten met een jaar te verlengen. “Ik amuseer mij bij Cobras en begin op het veld te zien wat ik wil zien. Ondertussen zijn ook de gesprekken met de spelers afgerond. Probleem is dat we nog niet weten in welke afdeling we volgend jaar spelen. Dat kan de beslissing van sommigen beïnvloeden. Maar ik weet zeker dat we deze kern kunnen samenhouden.”

Meer sportnieuws