basketbal2de landelijke (V) - Steven Gielen Voorzitter Red VIc Wilrijk

“Opnieuw degraderen zou een drama zijn”

Na de degradatie van vorig seizoen koesterde het bestuur van Red Vic de hoop om mee te dingen voor een topvijfplaats. Maar na enkele tegenvallende resultaten staan de Wilrijkse vrouwen opnieuw voorlaatste.

jso

Door al die slechte resultaten werd ook coach Wim Moreau aan de kant geschoven. Voorzitter Steven Gielen zag geen andere uitweg. “Het vertrouwen tussen de ploeg en coach was er niet meer. Het kon zo niet verder. Marc De Clercq, coach van de jongens-cadetten, neemt over en beschikt ook over de nodige ervaring bij de seniors. De winst vorig weekend op bezoek bij Houthalen (55-71, red.) doet ons hopen dat we de goede weg zijn ingeslagen.”

Blessuregolf

Volgend weekend kan Red Vic maar best opnieuw winnen. Hekkensluiter Kangoeroes C komt op bezoek. Een cruciale wedstrijd in de strijd om het behoud. “Het blijft wel afwachten of zij met een versterkte ploeg komen. Een tweede keer degraderen zou een drama zijn. Na een goede seizoenstart werden we geconfronteerd met veel geblesseerden. Talent voor een topvijfplaats is er genoeg. Nu moeten we nog spelen om de top tien te halen. De klik met Marc De Clercq kan daarbij helpen. Ook de B-ploeg met coach Sandra Bodart kan zich nog redden in eerste provinciale.”

“Elk seizoen worden we opnieuw geconfronteerd met talentrijke jongeren die door andere clubs weggehaald worden. Zo kan je moeilijk een visie op lange termijn nastreven. Misschien moeten we van drie naar twee vrouwenploegen evolueren.”

Meer sportnieuws