Basketbal2de landelijke (v) - Eddy Maertens Coach vrouwen Cobras schoten

“Willebroek kan weleens bepalend worden”

De vrouwen van Cobras gingen vorig weekend verrassend onderuit in Dessel. Die misstap moet zondag thuis in de topper tegen Willebroek rechtgezet worden.

luhe

“We hadden de nederlaag inderdaad niet zien aankomen”, aldus coach Eddy Maertens. “Het is dan ook zwaar aangekomen bij de speelsters. We wisten dat het een moeilijke verplaatsing was en dat niet iedereen 100 procent was, maar toch.”

Veel tijd om bij de nederlaag stil te staan, heeft Cobras niet. Zondag komt met Willebroek de dichtste achtervolger van de Brasschaatste vrouwen op bezoek. “We hebben nog een eitje te pellen met Willebroek. We werden daar geflikt door de refs. Tussen onze clubs heerst een gezonde rivaliteit. Ik heb veel respect voor hen, maar ik weet ook dat ze te kloppen zijn.”

“Ik besef wel dat de druk bij ons ligt. Deze wedstrijd zou wel eens over de titel kunnen beslissen. De top drie van de reeks steekt met kop en schouder boven de andere teams uit. De laatste weken spelen we niet het allermooiste basketbal, maar we winnen wel. Voordeel voor ons is dat Willebroek niet kan stijgen. Hun eerste ploeg speelt in eerste landelijke, eigenlijk is dat dus al een concurrent minder in de strijd voor de promotie.”

Maertens blijft ook volgend seizoen aan de slag bij Cobras. “Ik werk volop aan het team voor volgend jaar. Het probleem is dat alle ploegen in de streek in dezelfde kleine vijver aan het vissen zijn voor nieuwe spelers.”

Meer sportnieuws