© basp

Atletiek Stratenloop Asmargh (Ierland) - Esther en Aria Schouten, Arne Agten en Yannick Michiels in Ierland

“We hebben er veel zin in”

De tweelingzussen Esther en Aria Schouten, Yannick Michiels en Arne Agten nemen vandaag in het Ierse Amargh deel aan een sterk bezette stratenloop. Na een geslaagde trainingsstage in Düsseldorf in de krokusvakantie voelen ze zich klaar om er sterk te presteren. “We kijken er enorm naar uit”, zegt Yannick Michiels.

bart spruijt

De vier bij Vabco Mol aangesloten atleten trekken samen met hun trainer Peter Kelchtermans naar het Ierse Amargh, vlak bij Dublin. De tweelingzussen Esther en Aria Schouten starten er op de 3 km. Yannick Michiels en Arne Agten kiezen voor de 5 km.

“Ik kijk er echt naar uit om daar een snelle 5 km op de weg te lopen”, zegt Yannick Michiels. “Het wordt een supersnelle race. Er nemen meer dan honderd atleten deel die ooit al onder de grens van de vijftien minuten liepen”, weet de Desselnaar, die zondag nog brons pakte op het Vlaams kampioenschap veldlopen in Rotselaar en momenteel derde staat in de Crosscup.

Zijn Vabco-clubgenoot Arne Agten, Belgisch beloftekampioen 5.000m, moet normaal ook zijn mannetje kunnen staan in de stratenloop. Ook de tweelingzussen Aria en Esther Schouten zitten in vorm. Op het provinciaal kampioenschap waren ze nog goed voor goud (Aria) en zilver (Esther).

“Het is altijd leuk eens een internationale wedstrijd te lopen. Na de wedstrijd in Ierland, lopen we ook nog een veldloop in Diekirch en daarna wordt het Belgisch kampioenschap in Wachtebeke het hoofddoel”, licht Esther Schouten de verdere wedstrijdplannen toe.

Trainer Peter Kelchtermans twijfelt er niet aan dat zijn atleten de nodige concurrentie zullen krijgen in Amargh. “We lopen daar op uitnodiging van de organisatie. Vorig jaar liepen maar liefst 56 atleten daar onder de 15 minuten en enkelen zelfs onder de 14 minuten. Bij de vrouwen kunnen er een dertigtal onder de 10 minuten lopen. Om maar een beeld te geven van de kwaliteit van deze wedstrijd”, meldt hij.

De persoonlijke records van Esther en Aria Schouten op de 3.000m bedragen respectievelijk 9'51”16 (Esther) en 9'56”17 (Aria). Yannick Michiels (13'47”60) en Arne Agten (14'47”72) scherpten in 2015 allebei hun record op de 5.000m serieus aan. Benieuwd hoe dicht de Vabco-atleten op hun winterconditie in de stratenrace bij hun toptijden op de piste zullen komen.

Meer sportnieuws