Atletiek

Trainer Kristof Beyens: “Kobe Vleminckx blijft me verbazen”

Kobe Vleminckx is de spurtrevelatie van het indoorseizoen. De 17-jarige Westerlonaar haalde brons op het Vlaams kampioenschap indoor op de 60m en knalde zaterdag naar een persoonlijk record van 6”93 op de 60m. Ex-topsurter Kristof Beyens begeleidt het jonge talent.

basp

Beyens stopte enkele jaren geleden met topsport. Nu geeft hij zijn ervaring door aan de nieuwe generatie. Samen met zijn vrouw/ex-coach Lieve Van Mechelen en Jan Van Ledegem begeleidt hij jonge spurters.

“We trainen met een mooi groepje, waaronder Jef Mees, Kobe Vleminckx en Lien Torfs”, vertelt Beyens. “Sinds september zit Kobe bij onze groep. Het was afwachten hoe hij zou reageren op de nieuwe trainingsprikkels. We zijn blij dat onze aanpak zo goed aanslaat.”

6”93 klokte Vleminckx op de IFAM zaterdag. Het clubrecord bij de juniores op naam van Kristof Beyens bedraagt 6”92. De kans is groot dat hij dat record zal kwijtspelen. “Ik denk dat Kobe al sneller is dan ik als eerstejaarsjunior, maar records lopen is nog geen must. Kobe is heel jong. We hebben alle tijd om hem te laten groeien. Met jongeren moet je altijd oppassen dat ze niet kapot getraind worden.”

“Kobe heeft zeker talent. Maar hoever dat talent zal reiken, zal de toekomst uitwijzen. Hij heeft vooral een enorm sterke start. Daarom zie ik hem veeleer als een 60m- en 100m-type. Ik heb hem nog niet zo vaak een 200m zien lopen. Maar hij zou me natuurlijk kunnen verbazen, want dat deed hij al vaker. Op het BK zaterdag loopt hij enkel de 60m, maar op het BK juniores indoor loopt hij een 200m. Ik ben benieuwd.”

Meer sportnieuws