© Theo Derkinderen

Wielerronde is laatste voorbereiding voor WK in Qatar

Laatste rit Eneco Tour vertrekt in centrum van Bornem

N a de Baloise Belgium Tour, vorig jaar, komt er opnieuw een belangrijke wielerronde naar Bornem. De laatste rit van de Eneco Tour, op 25 september, zal in Bornem vertrekken. Naast een plaatselijke ronde zal er ook een tussensprint zijn in de gemeente.

Theo Derkinderen

Normaal gezien vindt de Eneco Tour altijd begin augustus plaats. Dit jaar wijkt de wielerronde echter uit naar september omwille van de Olympische Spelen in augustus. “De tweede week van augustus kunnen wij nooit een grote wielerwedstrijd organiseren omdat het hier dan Dodentocht is. Maar nu de Eneco Tour naar eind september is verplaatst, ontstonden er natuurlijk wel mogelijkheden”, vertelt burgemeester Luc De boeck (CD&V). “Op zondag 25 september zal de laatste etappe van de Eneco Tour in Bornem van start gaan. Een rit die later op de dag eindigt op de Muur van Geraardsbergen.”

Plaatselijke ronde

Voor de start zullen de renners op een podium worden voorgesteld door Michel Wuyts. Na de start volgt er een plaatselijke ronde van ongeveer twintig kilometer en zal er in Bornem ook een tussensprint liggen.

Wie er allemaal zal deelnemen aan de Eneco Tour is nog niet zeker maar de organisatie is er zeker van dat heel wat toppers van de partij zullen zijn omdat het de laatste grote wedstrijd is voor het wereldkampioenschap in Qatar. De kans is groot dat mannen als Tom Boonen, Philippe Gilbert, Sep Vanmarcke en zelfs Fabian Cancellara in Bornem te zien zullen zijn.

Ondertussen raakte ook bekend dat de Baloise Belgium Tour in 2018 terugkeert naar Bornem. Dan zal er een tijdrit plaatsvinden.

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

Meer sportnieuws