Turnhoutsebaan, de wereld in één straat: unieke reeks in Gazet van Antwerpen

De Turnhoutsebaan: weinig straten in Groot-Antwerpen spreken zo tot de verbeelding. Op de drukke verkeersas in Borgerhout, met een mengelmoes aan nationaliteiten, exotische handelszaken en boeiende bewoners sloegen de reporters van Gazet van Antwerpen de voorbije weken hun tenten op. Het resultaat: een zesdelige reeks bijlages in de krant.

PH

In de edities Stad, Noord en Zuid van Gazet van Antwerpen vindt u vanaf zaterdag een prachtige reeks bijlages over deze smeltkroes. We praten met de bewoners, zoeken de unieke verhalen en gaan de moeilijkheden niet uit de weg. Op vlak van bijvoorbeeld mobiliteit en samenleven is de Turnhoutsebaan immers helemaal geen paradijs. Het beste van de afleveringen leest u ook digitaal in onze artikels 'Het beste uit deel 1-6'.

Om nog dieper in de buurt te graven, sturen we bovendien acteur/muzikant Pieter Embrechts op pad. In een interactieve videoreeks spreekt hij willekeurige mensen aan, op zoek naar een verhaal, maar vooral... een verrijkende ontmoeting. Deze reeks is te volgen op www.gva.be/turnhoutsebaan-video.

En om de buurt op een feestelijke manier in beeld te brengen, organiseert Gazet van Antwerpen ook het Turnhoutsebaan Buurtfestival, op woensdag 2 maart. Daar moet je zijn als je de bekende artistieke talenten van Borgerhout tegen het lijf wil lopen, of gezellig wil verbroederen met de mensen uit de buurt.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio