© Foto - GvA

Sensibilisering rond wereldburgerschap

De dienst ontwikkelingssamenwerking organiseert een sensibiliserende campagne in de bib om het wereldburgerschap aan te moedigen.

Stefan Helsen

Nog tot en met 25 maart kan je in de bib plaatsnemen in een comfortabele strandstoel om enkele korte stripverhalen te lezen en uit te vinden op welke wereldburger je ’t meest lijkt. Met deze sensibiliserende campagne van de provincie Antwerpen doet de dienst Ontwikkelingssamenwerking een oproep om mee te werken aan een rechtvaardige, duurzame en leefbare wereld voor iedereen: in Noord én Zuid , nu én in de toekomst. “Sommigen zijn reeds actief als vrijwilliger voor een goed doel, maar vaker nog nemen mensen een engagement op via hun dagdagelijkse keuzes als consument. Deze inspanningen zijn waardevol en maken je een wereldburger”, aldus schepen van ontwikkelingssamenwerking Benny Smets.

Striptekenaar Steven De Rie tekende in opdracht van provincie Antwerpen 6 wereldburgers, die elk model staan voor een engagement voor een betere wereld, waarin duurzaamheid en solidariteit centraal staan.? Vaak zal je je herkennen in meerdere van de voorgestelde types. Net zo goed zijn er nog vele andere types te bedenken die bijdragen aan betere wereld voor iedereen, hier én in minder ontwikkelde landen. “Bedoeling is om elke vorm van actief wereldburgerschap te waarderen en aan te moedigen. Daarom was het uitgangspunt ook het voor ieder herkenbaar en haalbaar maken om aandacht te schenken aan duurzaam leven en consumeren”, aldus Benny.

Wil je te weten komen?welk type jij bent ? Rep je naar de bibliotheek en ontdek het zelf! Bovendien maak je kans op een waardebon van 15 euro, geldig in elke Oxfam Wereldwinkel.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio