© Joren De Weerdt

Het leven is muziek voor Jef en Jens Broes

Er wordt flink gekweeld ten huize Broes. Pa Jef (43) gooit hoge ogen met coverband Barking Bruce, -uitgeroepen tot beste coverband van de Benelux. Zoon Jens (15) kennen we van Junior Eurosong en The Voice Kids.

Jef Broes is leadzanger van Barking Bruce. Het repertoire van die groep bestaat uit stevige rockmuziek. "Met Barking Bruce brengen we nummers genre De Afrekening van Studio Brussel”, zegt Jef. “Het soort muziek dat we als groepsleden zelf graag horen.” Barking Bruce mag zich tot eind april Beste Coverband van de Benelux noemen. De groep won de The Clash of the Coverbands, een zoektocht naar de beste en populairste coverbands in de ­Benelux. Meer dan duizend groepen melden zich jaarlijks aan.

Ook zoon Jens doet het ondertussen goed. Hij nam drie jaar geleden deel aan Junior Eurosong en later ook aan The Voice Kids. Van de toekomst ligt hij voorlopig nog niet wakker. “Ik krijg nu veel kansen om ervaring op te doen”, vertelt hij. “Met school treden we vaak op en gaan we ook naar concerten. Bovendien probeer ik van mijn favoriete artiesten geregeld een optreden mee te pikken. Wat Adele en Selah Sue doen, vind ik heel knap. Ik wil alles van hen weten (lacht).”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio