Kijkerspanel: "Issabel is de Mol, Cathy opeens minst verdacht"

Print
Issabel en Thibaud zijn momenteel de meest verdachte kandidaten in 'De Mol'. Bijna één op de vijf Mollenjagers verdenkt hen. Met 17 procent van de stemmen vervolledigt Bruno de top 3. Wat ook opvalt, is dat Cathy deze week een van de minst verdachte kandidaten is. Dat alles blijkt uit de wekelijkse enquête van Vier.

Onderzoeksbureau iVox bevraagt na elke uitzending van De Mol meer dan 1.000 kijkers over heel Vlaanderen. Met de juiste statistische methodes komt Vier tot een betrouwbare samenvatting van wat Vlaanderen denkt. Omdat de kijkers ook tal van andere vragen moesten beantwoorden, kunnen enkele conclusies worden getrokken.

  • 19 procent van de Mollenjagers verdenkt Issabel en ThibaudThibauds positie is lichtjes gedaald ten opzichte van vorige week (19% nu versus 22% vorige week). Bruno vervolledigt de top drie van meest verdachte kandidaten (17% t.o.v. 12% vorige week).
  • Stijn is vandaag dubbel zo verdacht als vorige week: 12 procent nu tegenover 6 procent vorige week.
  • Bij de vraag ‘Wie is zeker niét de Mol?’ wordt Hanne het vaakst genoemd: één derde van de Mollenjagers (33%) geeft aan te denken dat zij zeker niét de Mol is. Dat is een stijging ten opzichte van vorige week (20%).
  • Cathy, die vorige week nog de tweede meest verdachte kandidaat was, is nu na Gilles, de minst verdachte kandidaat. Eén op de vijf Mollenjagers (18%) ziet in haar zeker niét de Mol, ten opzichte van 12 procent vorige week.
  • Er zijn ook regionale verschillen bij de mollenjagers. Bruno (19,4%) en Issabel (17,8%) worden in Antwerpen vaker als verdacht beschouwd.
  • De echte die-hard fans van het programma, verdenken ook vaker Bruno (19% vs 13%).

"Het is een man"

Meer dan de helft van de Mollenjagers (52%) denkt dat de Mol een man is, terwijl de voorbije twee weken vrouwen meer verdacht werden. Thibaud wordt dan weer meer verdacht door vrouwelijke Mollenjagers (21% vs 17% bij de mannen).

Manuella

De kijkers die vorige week aangaven Manuella het meest te verdenken, richten hun vermoedens nu meer in de richting van Stijn. Die stemmers verdenken daarentegen Thibaud (7% vs 19%) en Cathy (1% vs 9%) minder vaak.