Hoofdaanklager Keulen: ‘73 verdachten, overwegend asielzoekers of illegalen’

Foto: AFP

Hoofdaanklager Keulen: ‘73 verdachten, overwegend asielzoekers of illegalen’

Print

De politie van Keulen heeft alsmaar meer daders van het geweld op oudejaarsnacht in Keulen in het vizier. Volgens de hoofdaanklager Ulrich Bremer werden al 73 verdachten geïdentificeerd, zo zegt hij in verschillende Duitse media. Het gaat ‘overwegend’ om mensen die het statuut van asielzoeker hebben, of mensen die zich illegaal in het land bevinden.

De grootste groep van verdachten komt uit Marokko of Algerije. Er zijn ook drie Duitsers tegen wie een aanklacht loopt, aldus Bremer.

Zo’n 15 mensen zitten opgesloten terwijl het onderzoek loopt. Slechts één van hen op verdenking van seksueel geweld, de rest omdat ze verdacht worden van diefstal.

Op oudejaarsnacht werden in de buurt van het station van Keulen tientallen vrouwen omsingeld en lastiggevallen door groepjes mannen, zo raakte eerder al bekend. Het nieuws lekte pas dagen na de feiten uit, en zorgde voor heel wat ophef in Duitsland en in de rest van Europa. De opendeurpolitiek van Angela Merkel jegens vluchtelingen kwam onder vuur te liggen.

Nu in het nieuws