© Archiefbeeld JHS

Financial Times rangschikt Mechelen als stad van de toekomst

De gerenommeerde Britse zakenkrant Financial Times heeft Mechelen gerangschikt als een van de tien kleinere Europese steden van de toekomst. Ze is de enige Belgische centrumstad die voorkomt in de lijst.

Sven Van Haezendonck

Elke twee jaar publiceert fDi magazine een lijst van ‘European cities of the Future’. Het rapport wordt verspreid onder 750.000 digitale abonnees. Van de 55 geselecteerde kleinere Europese steden komt Mechelen drie keer voor in de top tien: op de negende plaats als ‘Best Micro City over all’ en ‘Best Micro City voor economic potential’, en zelfs op de derde plaats als ‘Best Micro City for Connectivity’.

“Dat is indrukwekkend. Het is een erkenning voor ons gevoerde beleid de voorbije jaren”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld). Hij is ervan overtuigd dat dit economisch een opsteker is. “Vanaf vandaag schrijven de grote jongens wereldwijd Mechelen op hun lijstje van steden om te volgen. Onze stad staat op de internationale radar nog nadrukkelijker te knipperen als ideale locatie voor investeerders”, stelt Somers.

Mechelen is de enige stad in ons land die zoveel voorkomt in de hitlijsten van de Financial Times. Bij de grootste Europese steden staat Brussel op zeven voor connectiviteit, bij de grote Antwerpen op acht voor economisch potentieel en Gent bij de kleinere op negen voor strategie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio